Συνήθεις ερωτήσεις

Γιατί είναι η προπόνηση EMS είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με μια συμβατική εκγύμναση;

Η εκγύμναση με τη βοήθεια της ηλεκτρικής διέγερσης λαμβάνει χώρα σε περιοχές υψηλής έντασης.

Κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης EMS, το 90% όλων των μυών που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόδια ενεργοποιούνται διαδοχικά με ΚΑΘΕ κύκλο συσπάσεων.

Επιπλέον, οι συσπάσεις των μυών είναι δυνατότερες και πιο έντονες σε σύγκριση με την μεμονωμένη εθελούσια σωματική άσκηση.

Συγκριτικά με την συμβατική προπόνηση με βάρη, ενεργοποιούνται και εδώ οι βαθύτεροι μύες, γεγονός που οδηγεί στον καλύτερο εσωτερικό συγχρονισμό των μυών.

Με βάση αυτά τα επιστημονικώς αποδεδειγμένα δεδομένα μπορείτε να έχετε πολύ πιο σημαντικά αποτελέσματα και σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Δεδομένης της διάρκειας και της έντασης των συσπάσεων των μυών, το αποτέλεσμα μίας, έως και 20 λεπτών, προπόνησης με EMS μπορεί άνετα να συγκριθεί με αρκετές ώρες συμβατικής γυμναστικής με βάρη, γεγονός που με την σειρά του σημαίνει γρηγορότερα ορατά αποτελέσματα.


Πόση ώρα κερδίζω μέσα από την προπόνηση EMS;

Μια φυσιολογική προπόνηση στο γυμναστήριο, συμπεριλαμβανομένης της προθέρμανσης, αντιστοιχεί σε 2-3 ώρες τη φορά.

Για να δείτε και να αισθανθείτε τα αποτελέσματα πρέπει να προπονείστε τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, δηλαδή 6 ώρες ή περισσότερες ανά βδομάδα.

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα να αφιερώνουν αυτόν τον απαιτούμενο χρόνο για να γυμναστούν και να διατηρήσουν την φόρμα τους.

Με το EMS χρειάζεστε μόνο 20 λεπτά την εβδομάδα για να δείτε ασύγκριτα αποτελέσματα σε σχέση με τις αμέτρητες ώρες που χρειάζεστε με την συμβατική γυμναστική.


Είναι η εκγύμναση EMS επικίνδυνη; Υπάρχει περίπτωση το ρεύμα να βλάψει το σώμα μου;

Όχι. Η χρήση της χαμηλής σε συχνότητα ροής ρεύματος χρησιμοποιείται ευρέως στις αθλητικές προπονήσεις και στις θεραπείες αποκατάστασης.

Οι μύες αποτελούν ηλεκτροχημικά όργανα, τα οποία για να συσταλούν χρειάζονται την ηλεκτρική διέγερση που προέρχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η τεχνολογία ΗΜΔ χρησιμοποιεί αυτήν την φυσική αρχή αλλά είναι ικανή να εντείνει την συστολή με την εφαρμογή ηλεκτροδίων απευθείας πάνω από τον μυ.


Πονάει η εκγύμναση EMS;

Όχι. Το μηχάνημα EMS λειτουργεί με χαμηλής ροής συχνότητα και οι μύες μας δεν μπορούν να αντιληφθούν την διαφορά ανάμεσα στην φυσική διέγερση που προέρχεται από τον εγκέφαλο και στην εξωτερική διέγερση που προέρχεται από ένα ηλεκτρόδιο.


Μπορούν όλοι να προπονηθούν με την βοήθεια της EMS; Θα πρέπει να αποφύγω την εκγύμναση EMS εάν πάσχω από κάποια συγκεκριμένη πάθηση;

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να προπονηθούν με τη χρήση του EMS, από 16 ετών και άνω υπό την προϋπόθεση ότι είναι απόλυτα υγιής, όπως ισχύει με όποια άλλη μορφή άσκησης.

Ωστόσο, εάν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο σας εμποδίζει να συμμετέχετε ακόμα και στα συμβατικά αθλήματα, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Οι απόλυτες αντενδείξεις ή μερικές αντενδείξεις είναι οι εξής:


 • Καρδιαγγειακά προβλήματα (Καρδιακός βηματοδότης, By pass)
 • Εγκυμοσύνη
 • Σοβαρή διαταραχή του κυκλοφορικού και κυκλοφορική διαταραχή στις αρτηρίες
 • Κοιλιακό τοίχωμα ή βουβωνοκήλη
 • Φυματίωση
 • Αρτηριοσκλήρωση σε προχωρημένο στάδιο
 • Σακχαρώδη διαβήτη
 • Σοβαρές νευρολογικές ασθένειες
 • Πυρετό, οξείς βακτηριακές ή ιογενείς μολύνσεις
 • Αιμορραγία και τάση έντονων αιμορραγιών (αιμοφιλία)
 • Επιληψία
 • Θρόμβωση
 • Πρόσφατες φλεγμονές και τραύματα
 • Τεχνητά μέλη / Βίδες σε κατάγματα
 • Ανωμαλίες αρτηριακής πίεσης
 • Νεοπλασματικές ασθένειες (καρκίνος)

Εάν υποφέρετε από κάποια από τις παραπάνω καταστάσεις, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να πάρετε την άδειά του πριν ξεκινήσετε να προπονήστε με το μηχάνημα EMS.


Υπάρχουν παρενέργειες για κάποιον που προπονείται σε μακροχρόνια βάση με το μηχάνημα EMS;

Όχι. Με το EMS η εκγύμναση βασίζεται σε διεγέρσεις χαμηλής συχνότητας, οι οποίες δεν είναι επιβλαβής για το σώμα.

Το σώμα χρειάζεται τις ηλεκτρικές διεγέρσεις που προέρχονται από το κεντρικό νευρικό μας σύστημα, οι οποίες οδηγούν στην συστολή των μυών.

Το EMS το μόνο που κάνει είναι να χρησιμοποιεί αυτήν την φυσική αρχή με πιο έντονο και αποτελεσματικό τρόπο.

Δεν έχουν γνωστοποιηθεί παρενέργειες της συγκεκριμένης εκγύμνασης.


Τι λέει η αθλητική επιστήμη για την προπόνηση EMS;

Μια σειρά μελετών στο University of Bayreuth (2002-2003), στο University of Erlangen-Nurnberg (2009), στο German Sporthochschule Köln (2008) καθώς και στην κλινική καρδιολογίας στο Bad Oeynhausen (2010) έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα της εκγύμνασης EMS χρησιμοποιώντας ήδη γυμνασμένους αλλά και αγύμναστους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ορατά αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Στην πραγματικότητα, μάλιστα, το γενικό «χτίσιμο» των μυών δεν ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα: η εκγύμναση EMS λειτουργεί άριστα όσον αφορά στην αύξηση της ταχύτητας ενός αθλητή χάρη στο γεγονός ότι μυϊκές ίνες ταχείας συστολής ενεργοποιούνται πρώτα από τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Το EMS λειτουργεί επίσης άριστα όταν στοχεύει σε συγκεκριμένες περιοχές: για παράδειγμα τα οπίσθια, το στομάχι ή την πλάτη, ειδικά όσον αφορά στη μείωση του πόνου της πλάτης.

Επιπλέον και πιο σημαντικό: το EMS – σε αντίθεση με την συμβατική γυμναστική – δεν καταπονεί τους κλειδώσεις.


Είναι ασφαλές και υγιεινό να φοράμε τα ίδια προπονητικά γιλέκα και ηλεκτρόδια με τους υπόλοιπους πελάτες;

Η αγορά της ειδικά κατασκευασμένης στολής προπόνησης είναι υποχρεωτική για όλους τους πελάτες καθώς θα πρέπει να φοριέται σε όλες τις προπονήσεις.

Τα ηλεκτρόδια λειτουργούν μέσω του ειδικού υφάσματος του προπονητικού εξοπλισμού και δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα σας.

Τα ηλεκτρόδια καλύπτονται με ένα ειδικό αντιβακτηριακό ύφασμα για μακροχρόνια και πιο υγιεινή χρήση.

Τα ηλεκτρόδια καθαρίζονται τακτικά με ένα ειδικό καθαριστικό και αντικαθιστώνται με νέα 6 μήνες μετά την πρώτη τους χρήση.


Γιατί το EMS είναι τόσο αποτελεσματικό;

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης EMS, το 90% όλων των μυών ενεργοποιούνται διαδοχικά με ΚΑΘΕ σύσπαση.

Επιπλέον, οι συσπάσεις των μυών είναι δυνατότερες και πιο έντονες σε σύγκριση με την μεμονωμένη εθελούσια σωματική άσκηση.

Συγκριτικά με την συμβατική προπόνηση με βάρη, ενεργοποιούνται και εδώ οι βαθύτεροι μύες, γεγονός που οδηγεί στον καλύτερο εσωτερικό συγχρονισμό των μυών.

Με βάση αυτά τα επιστημονικώς αποδεδειγμένα δεδομένα μπορείτε να έχετε πολύ πιο σημαντικά αποτελέσματα και σε μικρότερο χρονικό διάστημα.


Πόσα χρόνια υπάρχει η τεχνολογία EMS;

Ο Luigi Galvani (1761) έδωσε τα πρώτα επιστημονικά στοιχεία ότι το ρεύμα μπορεί να ενεργοποιήσει τους μύες.

Κατά τη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα, οι ερευνητές μελέτησαν και κατέγραψαν τις ακριβείς ηλεκτρικές ιδιότητες που προκαλούν κίνηση των μυών.

Το 1902 ένας Γάλλος ερευνητής εφηύρε το πρώτο μηχάνημα διέγερσης, το οποίο χρησιμοποίησε με επιτυχία για να θεραπεύσει την μυϊκή ατροφία/παράλυση.

Ακολούθησαν κι άλλες έρευνες και 70 χρόνια αργότερα δύο Ρώσοι επιστήμονες, o Kotz και ο Chwilon, απέδειξαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα την μυϊκής διέγερσης στα ανθρώπινα όντα.

Τα πειράματα έδειξαν μία 30-40% αύξηση στην μυϊκή δύναμη με ελάχιστη σωματική και πνευματική προσπάθεια και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη δεκαετία του 1960, σοβιετικοί επιστήμονες του αθλητισμού εφάρμοσαν το EMS στην εκπαίδευση ελίτ αθλητών, υποστηρίζοντας ότι κέρδισαν δύναμη 40%.

Στη δεκαετία του 1970, οι μελέτες αυτές μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια διασκέψεων με τα δυτικά αθλητικά ιδρύματα.

Τότε, η προπόνηση EMS χρησιμοποιούνταν κυρίως για θεραπευτικούς σκοπούς, για την θεραπεία και αποκατάσταση της μυϊκής ατροφίας και την μυϊκής ανισορροπίας και στον επαγγελματικό αθλητισμό για την βελτίωση της απόδοσης των αθλητών.

Στις μέρες μας, η εκγύμναση με τη χρήση Ηλεκτρικής Μυϊκής Διέγερσης αποτελεί μία πολύ δημοφιλή και αποδεδειγμένη μέθοδο, η οποία χαίρει όλο και μεγαλύτερης δημοτικότητας σε όλο τον κόσμο.


Γιατί μόνο 20 λεπτά προπόνησης;

Επειδή μια εικοσάλεπτη εξάσκηση σημαίνει 51.000 κομμάτια σε κάθε μυϊκή ομάδα που συστέλλονται, συμπεριλαμβανομένων και των βαθέων σταθεροποιητών μυών!

Είναι περίπου όπως και σε μια φυσιολογική εκγύμναση στο γυμναστήριο αλλά… ισούται με 200 φορές περισσότερο!


Γιατί θα πρέπει να παρακολουθώ τακτικά την προπόνηση EMS;

Επειδή ο μόνος τρόπος για να πετύχετε αποτελέσματα είναι εάν οι μύες σας εκτίθενται τακτικά στην καταπόνηση της προπόνησης.

Εάν δεν υπάρχει υπερβολικά πολύ μεγάλο διάστημα χαλάρωσης ανάμεσα από δύο προπονήσεις, θα δείτε σιγά σιγά τα πρώτα αποτελέσματα.

Από τη μία είναι σημαντικό να ανακουφίζετε τους μύες σας από την άλλη είναι εξίσου σημαντικό να μην τους χαλαρώνετε εντελώς.

Εάν έχετε βάλει κάποιον στόχο, μπορείτε να ενσωματώσετε στη ζωή σας μία προπόνηση κάθε 4 ημέρες!

Είναι επαρκής για να διατηρηθείτε μέσα στην εβδομάδα.

Εναλλακτικά μπορείτε από 1 έως και 2 προπονήσεις την εβδομάδα ώστε να θέσετε τις βάσεις για ένα δραστήριο τρόπο ζωής και φυσικά να θέσετε μερικούς καλούς διατροφικούς κανόνες.


Μπορώ να κάνω προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση με ηλιακά εγκαύματα από την ηλιοθεραπεία;

Οι ειδικοί της προπόνησης με ηλεκτρομυοδιέγερση, στην περίπτωση των ηλιακών εγκαυμάτων, αποθαρρύνουν τους ασκούμενους, μάλλον εξαιτίας του κινδύνου φλεγμονής και της αυξημένης αίσθησης του πόνου.

Σε ένα μέρος με ηλιακά εγκαύματα δεν πρέπει να υπάρχει ηλεκτροδιέγερση, εξηγούν οι ειδικοί.

Αν έχετε μόνο ελαφρά ερυθρότητα, δεν χρειάζεται να κάνετε προπόνηση αμέσως.

Για παράδειγμα, εάν έχετε κοκκινίσει στους βραχίονες μόνο, το EMS TRAINING είναι εύκολα εφικτό επειδή δεν υπάρχουν ηλεκτρόδια σε αυτό το σημείο.

Ρωτήστε τον προσωπικό σας γυμναστή εάν δεν είστε σίγουροι αν θα πρέπει να έρθετε στην εκπαίδευση παρόλο που μπορεί να έχετε ένα ελαφρύ ηλιακό έγκαυμα.

Ωστόσο, εάν έχετε σοβαρό ηλιακό έγκαυμα, προσέξτε.

Ένα ηλιακό έγκαυμα πάντα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι είστε σωματικά αδύναμοι και δεν μπορείτε να αποδώσετε με πλήρη ικανότητα.

Επειδή το EMS TRAINING είναι μια έντονη σωματική άσκηση υψηλής έντασης, θα πρέπει οι ασκούμενοι πάντα να είναι 100% σε πλήρη ικανότητα.

Έτσι ρωτήστε τον προσωπικό σας γυμναστή, σας ξέρει και μπορεί καλύτερα να κρίνει εάν είναι δυνατή η προπόνηση με τη σοβαρότητα των ηλιακών εγκαυμάτων σας.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.

Κλείστε την πρώτη προπόνησή σας
δωρεάν
BOOK NOW

Το εμπορικό σήμα FAST FITNESS STUDIO 20 MINUTES EMS TRAINING είναι καταχωρημένο στο Μητρώο Ευρωπαϊκών Εμπορικών Σημάτων υπ’ αριθμό ‎016967838

Created by gravity.gr