25 Συνήθεις ερωτήσεις

1. Γιατί είναι η προπόνηση EMS είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με μια συμβατική εκγύμναση;

Η εκγύμναση με τη βοήθεια της ηλεκτρικής διέγερσης λαμβάνει χώρα σε περιοχές υψηλής έντασης.

Κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης EMS, το 90% όλων των μυών που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόδια ενεργοποιούνται διαδοχικά με ΚΑΘΕ κύκλο συσπάσεων.

Επιπλέον, οι συσπάσεις των μυών είναι δυνατότερες και πιο έντονες σε σύγκριση με την μεμονωμένη εθελούσια σωματική άσκηση.

Συγκριτικά με την συμβατική προπόνηση με βάρη, ενεργοποιούνται και εδώ οι βαθύτεροι μύες, γεγονός που οδηγεί στον καλύτερο εσωτερικό συγχρονισμό των μυών.

Με βάση αυτά τα επιστημονικώς αποδεδειγμένα δεδομένα μπορείτε να έχετε πολύ πιο σημαντικά αποτελέσματα και σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Δεδομένης της διάρκειας και της έντασης των συσπάσεων των μυών, το αποτέλεσμα μίας, έως και 20 λεπτών, προπόνησης με EMS μπορεί άνετα να συγκριθεί με αρκετές ώρες συμβατικής γυμναστικής με βάρη, γεγονός που με την σειρά του σημαίνει γρηγορότερα ορατά αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


2. Πόση ώρα κερδίζω μέσα από την προπόνηση EMS;

Μια φυσιολογική προπόνηση στο γυμναστήριο, συμπεριλαμβανομένης της προθέρμανσης, αντιστοιχεί σε 2-3 ώρες τη φορά.

Για να δείτε και να αισθανθείτε τα αποτελέσματα πρέπει να προπονείστε τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, δηλαδή 6 ώρες ή περισσότερες ανά βδομάδα.

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα να αφιερώνουν αυτόν τον απαιτούμενο χρόνο για να γυμναστούν και να διατηρήσουν την φόρμα τους.

Με το EMS χρειάζεστε μόνο 20 λεπτά την εβδομάδα για να δείτε ασύγκριτα αποτελέσματα σε σχέση με τις αμέτρητες ώρες που χρειάζεστε με την συμβατική γυμναστική.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


3. Είναι η εκγύμναση EMS επικίνδυνη; Υπάρχει περίπτωση το ρεύμα να βλάψει το σώμα μου;

Όχι. Η χρήση της χαμηλής σε συχνότητα ροής ρεύματος χρησιμοποιείται ευρέως στις αθλητικές προπονήσεις και στις θεραπείες αποκατάστασης.

Οι μύες αποτελούν ηλεκτροχημικά όργανα, τα οποία για να συσταλούν χρειάζονται την ηλεκτρική διέγερση που προέρχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η τεχνολογία ΗΜΔ χρησιμοποιεί αυτήν την φυσική αρχή αλλά είναι ικανή να εντείνει την συστολή με την εφαρμογή ηλεκτροδίων απευθείας πάνω από τον μυ.


4. Πονάει η εκγύμναση EMS;

Όχι. Το μηχάνημα EMS λειτουργεί με χαμηλής ροής συχνότητα και οι μύες μας δεν μπορούν να αντιληφθούν την διαφορά ανάμεσα στην φυσική διέγερση που προέρχεται από τον εγκέφαλο και στην εξωτερική διέγερση που προέρχεται από ένα ηλεκτρόδιο.


5. Μπορούν όλοι να προπονηθούν με την βοήθεια της EMS; Θα πρέπει να αποφύγω την εκγύμναση EMS εάν πάσχω από κάποια συγκεκριμένη πάθηση;

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να προπονηθούν με τη χρήση του EMS, από 16 ετών και άνω υπό την προϋπόθεση ότι είναι απόλυτα υγιής, όπως ισχύει με όποια άλλη μορφή άσκησης.

Ωστόσο, εάν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο σας εμποδίζει να συμμετέχετε ακόμα και στα συμβατικά αθλήματα, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Οι απόλυτες αντενδείξεις ή μερικές αντενδείξεις είναι οι εξής:


 • Καρδιαγγειακά προβλήματα (Καρδιακός βηματοδότης, By pass)
 • Εγκυμοσύνη
 • Σοβαρή διαταραχή του κυκλοφορικού και κυκλοφορική διαταραχή στις αρτηρίες
 • Κοιλιακό τοίχωμα ή βουβωνοκήλη
 • Φυματίωση
 • Αρτηριοσκλήρωση σε προχωρημένο στάδιο
 • Σακχαρώδη διαβήτη
 • Σοβαρές νευρολογικές ασθένειες
 • Πυρετό, οξείς βακτηριακές ή ιογενείς μολύνσεις
 • Αιμορραγία και τάση έντονων αιμορραγιών (αιμοφιλία)
 • Επιληψία
 • Θρόμβωση
 • Πρόσφατες φλεγμονές και τραύματα
 • Τεχνητά μέλη / Βίδες σε κατάγματα
 • Ανωμαλίες αρτηριακής πίεσης
 • Νεοπλασματικές ασθένειες (καρκίνος)

Εάν υποφέρετε από κάποια από τις παραπάνω καταστάσεις, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να πάρετε την άδειά του πριν ξεκινήσετε να προπονήστε με το μηχάνημα EMS.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


6. Υπάρχουν παρενέργειες για κάποιον που προπονείται σε μακροχρόνια βάση με το μηχάνημα EMS;

Όχι. Με το EMS η εκγύμναση βασίζεται σε διεγέρσεις χαμηλής συχνότητας, οι οποίες δεν είναι επιβλαβής για το σώμα.

Το σώμα χρειάζεται τις ηλεκτρικές διεγέρσεις που προέρχονται από το κεντρικό νευρικό μας σύστημα, οι οποίες οδηγούν στην συστολή των μυών.

Το EMS το μόνο που κάνει είναι να χρησιμοποιεί αυτήν την φυσική αρχή με πιο έντονο και αποτελεσματικό τρόπο.

Δεν έχουν γνωστοποιηθεί παρενέργειες της συγκεκριμένης εκγύμνασης.


7. Τι λέει η αθλητική επιστήμη για την προπόνηση EMS;

Μια σειρά μελετών στο University of Bayreuth (2002-2003), στο University of Erlangen-Nurnberg (2009), στο German Sporthochschule Köln (2008) καθώς και στην κλινική καρδιολογίας στο Bad Oeynhausen (2010) έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα της εκγύμνασης EMS χρησιμοποιώντας ήδη γυμνασμένους αλλά και αγύμναστους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ορατά αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Στην πραγματικότητα, μάλιστα, το γενικό «χτίσιμο» των μυών δεν ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα: η εκγύμναση EMS λειτουργεί άριστα όσον αφορά στην αύξηση της ταχύτητας ενός αθλητή χάρη στο γεγονός ότι μυϊκές ίνες ταχείας συστολής ενεργοποιούνται πρώτα από τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Το EMS λειτουργεί επίσης άριστα όταν στοχεύει σε συγκεκριμένες περιοχές: για παράδειγμα τα οπίσθια, το στομάχι ή την πλάτη, ειδικά όσον αφορά στη μείωση του πόνου της πλάτης.

Επιπλέον και πιο σημαντικό: το EMS – σε αντίθεση με την συμβατική γυμναστική – δεν καταπονεί τους κλειδώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


8. Είναι ασφαλές και υγιεινό να φοράμε τα ίδια προπονητικά γιλέκα και ηλεκτρόδια με τους υπόλοιπους πελάτες;

Η αγορά της ειδικά κατασκευασμένης στολής προπόνησης είναι υποχρεωτική για όλους τους πελάτες καθώς θα πρέπει να φοριέται σε όλες τις προπονήσεις.

Τα ηλεκτρόδια λειτουργούν μέσω του ειδικού υφάσματος του προπονητικού εξοπλισμού και δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα σας.

Τα ηλεκτρόδια καλύπτονται με ένα ειδικό αντιβακτηριακό ύφασμα για μακροχρόνια και πιο υγιεινή χρήση.

Τα ηλεκτρόδια καθαρίζονται τακτικά με ένα ειδικό καθαριστικό και αντικαθιστώνται με νέα 6 μήνες μετά την πρώτη τους χρήση.

Το Fast Fitness Studio είναι το πρώτο και το μόνο ems studio, αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, που χρησιμοποιεί ένα επιστημονικό σύστημα απολύμανσης - αποστείρωσης - καθαριότητας, του εξοπλισμού του καθώς και της ατμόσφαιρας των χώρων, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία των πελατών - ασκουμένων, σε ημερήσια βάση.

Διαβάστε πρισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


9. Γιατί το EMS είναι τόσο αποτελεσματικό;

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης EMS, το 90% όλων των μυών ενεργοποιούνται διαδοχικά με ΚΑΘΕ σύσπαση.

Επιπλέον, οι συσπάσεις των μυών είναι δυνατότερες και πιο έντονες σε σύγκριση με την μεμονωμένη εθελούσια σωματική άσκηση.

Συγκριτικά με την συμβατική προπόνηση με βάρη, ενεργοποιούνται και εδώ οι βαθύτεροι μύες, γεγονός που οδηγεί στον καλύτερο εσωτερικό συγχρονισμό των μυών.

Με βάση αυτά τα επιστημονικώς αποδεδειγμένα δεδομένα μπορείτε να έχετε πολύ πιο σημαντικά αποτελέσματα και σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


10. Πόσα χρόνια υπάρχει η τεχνολογία EMS;

Ο Luigi Galvani (1761) έδωσε τα πρώτα επιστημονικά στοιχεία ότι το ρεύμα μπορεί να ενεργοποιήσει τους μύες.

Κατά τη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα, οι ερευνητές μελέτησαν και κατέγραψαν τις ακριβείς ηλεκτρικές ιδιότητες που προκαλούν κίνηση των μυών.

Το 1902 ένας Γάλλος ερευνητής εφηύρε το πρώτο μηχάνημα διέγερσης, το οποίο χρησιμοποίησε με επιτυχία για να θεραπεύσει την μυϊκή ατροφία/παράλυση.

Ακολούθησαν κι άλλες έρευνες και 70 χρόνια αργότερα δύο Ρώσοι επιστήμονες, o Kotz και ο Chwilon, απέδειξαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα την μυϊκής διέγερσης στα ανθρώπινα όντα.

Τα πειράματα έδειξαν μία 30-40% αύξηση στην μυϊκή δύναμη με ελάχιστη σωματική και πνευματική προσπάθεια και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη δεκαετία του 1960, σοβιετικοί επιστήμονες του αθλητισμού εφάρμοσαν το EMS στην εκπαίδευση ελίτ αθλητών, υποστηρίζοντας ότι κέρδισαν δύναμη 40%.

Στη δεκαετία του 1970, οι μελέτες αυτές μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια διασκέψεων με τα δυτικά αθλητικά ιδρύματα.

Τότε, η προπόνηση EMS χρησιμοποιούνταν κυρίως για θεραπευτικούς σκοπούς, για την θεραπεία και αποκατάσταση της μυϊκής ατροφίας και την μυϊκής ανισορροπίας και στον επαγγελματικό αθλητισμό για την βελτίωση της απόδοσης των αθλητών.

Στις μέρες μας, η εκγύμναση με τη χρήση Ηλεκτρικής Μυϊκής Διέγερσης αποτελεί μία πολύ δημοφιλή και αποδεδειγμένη μέθοδο, η οποία χαίρει όλο και μεγαλύτερης δημοτικότητας σε όλο τον κόσμο.


11. Γιατί μόνο 20 λεπτά προπόνησης;

Επειδή μια εικοσάλεπτη εξάσκηση σημαίνει 51.000 κομμάτια σε κάθε μυϊκή ομάδα που συστέλλονται, συμπεριλαμβανομένων και των βαθέων σταθεροποιητών μυών!

Είναι περίπου όπως και σε μια φυσιολογική εκγύμναση στο γυμναστήριο αλλά… ισούται με 200 φορές περισσότερο!

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


12. Γιατί θα πρέπει να παρακολουθώ τακτικά την προπόνηση EMS;

Επειδή ο μόνος τρόπος για να πετύχετε αποτελέσματα είναι εάν οι μύες σας εκτίθενται τακτικά στην καταπόνηση της προπόνησης.

Εάν δεν υπάρχει υπερβολικά πολύ μεγάλο διάστημα χαλάρωσης ανάμεσα από δύο προπονήσεις, θα δείτε σιγά σιγά τα πρώτα αποτελέσματα.

Από τη μία είναι σημαντικό να ανακουφίζετε τους μύες σας από την άλλη είναι εξίσου σημαντικό να μην τους χαλαρώνετε εντελώς.

Εάν έχετε βάλει κάποιον στόχο, μπορείτε να ενσωματώσετε στη ζωή σας μία προπόνηση κάθε 4 ημέρες, ώστε να θέσετε τις βάσεις για ένα δραστήριο τρόπο ζωής και φυσικά να θέσετε μερικούς καλούς διατροφικούς κανόνες.!

Είναι επαρκής για να διατηρηθείτε μέσα στην εβδομάδα.

Πολύ σημαντικό σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας του EMS, είναι οι πρώτες 8 προπονήσεις να έχουν συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στο νευρομυϊκό σύστημα να προσαρμοστεί σ' αυτό το νέο ερέθισμα.


13. Μπορώ να κάνω προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση με ηλιακά εγκαύματα από την ηλιοθεραπεία;

Οι ειδικοί της προπόνησης με ηλεκτρομυοδιέγερση, στην περίπτωση των ηλιακών εγκαυμάτων, αποθαρρύνουν τους ασκούμενους, μάλλον εξαιτίας του κινδύνου φλεγμονής και της αυξημένης αίσθησης του πόνου.

Σε ένα μέρος με ηλιακά εγκαύματα δεν πρέπει να υπάρχει ηλεκτροδιέγερση, εξηγούν οι ειδικοί.

Αν έχετε μόνο ελαφρά ερυθρότητα, δεν χρειάζεται να κάνετε προπόνηση αμέσως.

Για παράδειγμα, εάν έχετε κοκκινίσει στους βραχίονες μόνο, το EMS TRAINING είναι εύκολα εφικτό επειδή δεν υπάρχουν ηλεκτρόδια σε αυτό το σημείο.

Ωστόσο, εάν έχετε σοβαρό ηλιακό έγκαυμα, προσέξτε.

Επειδή το EMS TRAINING είναι μια έντονη σωματική άσκηση υψηλής έντασης, θα πρέπει οι ασκούμενοι πάντα να είναι 100% σε πλήρη ικανότητα.

Έτσι ρωτήστε τον προσωπικό σας γυμναστή, σας ξέρει και μπορεί καλύτερα να κρίνει εάν είναι δυνατή η προπόνηση με τη σοβαρότητα των ηλιακών εγκαυμάτων σας.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


14. Μπορώ να κάνω προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση έχοντας ένα ρευματικό νόσημα;

Είναι δυνατή η προπόνηση με EMS στους ρευματισμούς, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Δεδομένου ότι ο ρευματισμός είναι μια φλεγμονώδης νόσος που συνεπάγεται περιορισμούς στο ανοσοποιητικό σύστημα, είναι σημαντικό η ένταση να προσαρμόζεται στην ανοσοποιητική κατάσταση του ασθενούς και την ευαισθησία στον πόνο.

Η προπόνηση θα πρέπει να πραγματοποιείται σε τακτική βάση, καθώς μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση και τη γενική υγεία.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η εκπαίδευση EMS σε ασθενείς έχει οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, αύξηση μυϊκής δύναμης, μείωση του πόνου και βελτιωμένη ψυχική υγεία χωρίς να επηρεάζει καθόλου τις αρθρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


15. Μπορώ να κάνω προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση μετά την εγκυμοσύνη;

Αν θέλετε να ξεκινήσετε προπόνηση και πάλι μετά τον τοκετό, θα πρέπει να το εξετάσετε και να συζητήσετε εκ των προτέρων σε κάθε περίπτωση με το γιατρό σας, εάν μπορείτε, πότε μπορείτε ή ποια σημεία στην προπόνηση μετά την εγκυμοσύνη πρέπει να προσέξετε.

Παρακαλείσθε να τον ρωτήσετε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα πράγματα, για το τι επιτρέπεται και τι όχι.

Όσον αφορά την προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση, μετά την εγκυμοσύνη υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί απ’ ότι με μια συμβατική ειδικά στην προπόνηση δύναμης , αφού εδώ δεν υπάρχουν επιπλέον κλασσικά βάρη που απαιτούνται, τα οποία αποτελούν πρόσθετη επιβάρυνση στο σκελετικό σύστημα.

Η προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση είναι επομένως πολύ κατάλληλη για την επαναφορά της φυσικής κατάστασης μετά την εγκυμοσύνη, διότι διεγείρει τους μύες του πυελικού εδάφους, τους μύες των ποδιών και τους γλουτούς χωρίς πρόσθετη πίεση.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


16. Έχω σκλήρυνση κατά πλάκα, μπορώ να προπονηθώ με τη μέθοδο της ηλεκτρομυοδιέγερσης;

Δυστυχώς, η τρέχουσα κατάσταση της γνώσης σχετικά με την προπόνηση στο πλαίσιο του EMS εξακολουθεί να είναι πολύ φτωχή.

Συνεπώς, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της έρευνας, δεν μπορεί να δοθεί γενική σύσταση, δεδομένου ότι η νόσος είναι διαφορετική για κάθε άτομο που πάσχει και η θεραπεία βασίζεται στην τρέχουσα κατάσταση του ασθενούς.

Ένα άτομο με σκλήρυνση κατά πλάκας πρέπει λοιπόν να συμβουλευτεί το γιατρό του εκ των προτέρων, πριν καν δοκιμάσει τη συγκεκριμένη προπόνηση!

Μέχρι στιγμής, οι ηλεκτροθεραπείες έχουν δοκιμαστεί μόνο σε τοπική εφαρμογή σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίες παρήγαγαν πολύ καλά αποτελέσματα στην ακράτεια και εν μέρει σε σπαστικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στ οσχετικό μας άρθρο.


17. Είναι δυνατή η προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση κατά τις ημέρες της περιόδου μου;

Για πολλές γυναίκες είναι αδιανόητο αυτό το σενάριο, επειδή το βιώνουν με κοιλιακές κράμπες, κεφαλαλγία και πόνο στην μέση.

Έτσι, περνούν το χρόνο τους μαζί με ένα μπουκάλι ζεστού νερού στον καναπέ.

Η περίοδος αυτή δεν πρέπει να είναι λόγος να χάσετε την προπόνηση.

Η αθλητική και επομένως η προπόνηση με EMS κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα από καθαρά φυσικής και οργανικής άποψης.

Αντ 'αυτού, η άσκηση μπορεί ακόμη και να ανακουφίσει τον πόνο και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ισορροπία και καλύτερη διάθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


18. Έχω εμφυτεύματα σιλικόνης, μπορώ να προπονηθώ με τη μέθοδο της ηλεκτρομυοδιέγερσης;

Η αυξητική του μαστού είναι η πιο δημοφιλής και συνηθισμένη πλαστική χειρουργική στις γυναίκες.

Τα εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται συνήθως για αισθητικούς λόγους στο στήθος.

Αλλά μετά την επέμβαση, σύντομα έρχεται η ερώτηση, από πότε μπορεί να συμμετέχει πάλι σε αθλητικές δραστηριότητες;

Και είναι εύκολη η προπόνηση EMS με εμφυτεύματα ή απαγορεύεται;

Συζητήστε με το γιατρό σας προτού προχωρήσετε στην προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση, μετά την επέμβαση της αυξητικής στήθους.

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πραγματοποιηθεί η προπόνηση με EMS, σε όσες φέρουν εμφυτεύματα.

Διαβάστε περισσότερα στοσχετικό μας άρθρο.


19. Πως θα επιλέξω πιο είναι το κατάλληλο στούντιο ηλεκρομυοδιέγερσης για μένα, αφού έχουν ανοίξει πάρα πολλά;

Τα Ems Studios, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, ανοίγουν με ταχύτατους ρυθμούς το ένα μετά το άλλο στη Λευκωσία και γενικότερα σε όλη την Κύπρο. 

Για να μπορέσετε να κάνετε την έρευνά σας οφείλετε να γνωρίζετε τις προϋποθέσεις και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας χώρος EMS TRAINING STUDIO.

Έτσι, η παραμονή σας στους χώρους του θα είναι άνετη και ασφαλή για την υγεία σας!

Σας παραθέτουμε έναν οδηγό, ώστε να μπορείτε να κρίνετε ποιο στούντιο είναι το πιο κατάλληλο για εσάς...

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


20. Πως μπορώ να επιλέξω ένα ασφαλή στούντιο ηλεκτρομυοδιέγερσης, για να μη νοιώθω ότι κινδυνεύει η υγεία μου;

 Το πρώτο εξειδικευμένο στούντιο EMS στη Λευκωσία λειτούργησε τον Μάρτιο του 2015 από το FAST FITNESS STUDIO.

Σήμερα στη Λευκωσία υπάρχουν 14 EMS studios διαφορετικής ιδιοκτησίας και σε ολόκληρη την Κύπρο αριθμούνται περίπου 30 τέτοιοι μικροί χώροι, που παρέχουν υπηρεσίες εκγύμνασης με ηλεκτρομυοδιέγερση.

Οι διαφημίσεις των αντιπροσώπων και εταιρειών μηχανημάτων ηλεκτρομυοδιέγερσης, περί μικρού κόστους επένδυσης, εύκολου κέρδους, γρήγορης απόσβεσης έλκουν όλο και περισσότερους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στον χώρο αυτό.

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι απλά, αφού ένας χώρος, για να μπορεί να είναι ασφαλής για τους ασκούμενους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πρέπει να έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις από κτηριολογικής άποψης, που να συνοδεύονται και από τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα από τις υπηρεσίες του κράτους που το έχουν ελέγξει.

Η επιλογή που θα κάνετε, λοιπόν, πρέπει να έχει ως γνώμονα το κατά πόσο υπάρχουν οι νόμιμες πρόνοιες προκειμένου να διασφαλιστούν η υγεία και η ασφάλειά σας...

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


21. Πως μπορώ να γνωρίζω έαν ένα στούντιο ηλεκτρομυοδιέγερσης, είναι νόμιμo και ασφαλή για την υγεία μου;

Για να θεωρείται νόμιμος ένας χώρος άθλησης - γυμναστηρίου - studio personal training, από την στιγμή που διαφημίζει και παρέχει υπηρεσίες γυμναστικής - προπόνησης - εκγύμνασης με όποια μορφή, πρέπει να έχει άδεια λειτουργίας από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού είναι η μόνη αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με τους εκάστοτε δήμους, για την πιστοποίηση λειτουργίας χώρων άθλησης, σε επίπεδο κτηριολογικών προϋποθέσεων, καθώς και στον καθορισμό κριτηρίων του επιστημονικού προσωπικού, για την έκδοση της σχετικής άδειας χρήσης λειτουργίας, ως γυμναστήριο ή χώρο άθλησης γενικότερα.

Το Fast Fitness Studio εκτός από το πρώτο εξειδικευμένο στούντιο EMS στη Λευκωσία που λειτούργησε τον Μάρτιο του 2015, είναι το πρώτο αλλά και το μόνο μέχρι στιγμής, σε ολόκληρη την Κύπρο που λειτουργεί νομότυπα, έχοντας την σχετική άδεια λειτουργίας από τον ΚΟΑ, διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή προπόνηση και την υγεία των ασκουμένων.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικόμας άρθρο.


22. Έχω ακούσει το EMS TRAINING, είναι ακριβό σπορ. Ισχύει κάτι τέτοιο και ποιες είναι οι δικές σας τιμές;

Όχι. Δεν ισχύει ότι είναι ακριβό σπορ. 

Δημιουργήσαμε πακέτα αριθμού προπληρωμένων προπονήσεων.

Υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών που εξαρτώνται από τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ασκουμένου και ποιο πακέτο είναι το κατάλληλο για τον καθένα. 

Οι τιμές ανά προπονητική μονάδα, εάν διαιρέσετε την αξία του προπληρωμένου πακέτου με τις προπονήσεις που αγοράσατε, μπορούν να κυμανθούν από 12 ευρώ και να ανέβουν στα 35 ευρώ.

Η χρονική διάρκεια των πακέτων προπονήσεων, υπολογίζοντας μία προπόνηση την εβδομάδα, είναι από 3 μήνες έως και 12 μήνες.

Επίσης, υπάρχουν ειδικά πακέτα με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους, εάν πρόκειται για 2 ή 3 άτομα ταυτόχρονα. 

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


23. Εάν αποφασίσει κάποιος να ξεκινήσει στο FAST FITNESS STUNTIO, ποιες είναι οι παροχές που προσφέρετε και ποιες οι ώρες λειτουργίας σας;

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.


24. Θέλω να δοκιμάσω την προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση και νοιώθω αγωνία καθώς είναι κάτι καινούργιο για μένα. Ποια είναι η διαδικασία της δοκιμαστικής προπόνησης και τι να περιμένω από το στούντιο που θα επιλέξω;

Έχετε ακούσει πολλά για την προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση και θέλετε να το δοκιμάσετε τώρα;

Είστε μπερδεμένοι; Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτή την προπόνηση αλλά από τον καταιγισμό των σχετικών διαφημίσεων δε γνωρίζετε που να πάτε; Δε ξέρετε ποιο να διαλέξετε;

Ίσως ήδη έχετε κανονίσει μια δοκιμαστική δωρεάν προπόνηση; Δε ξέρετε τι να περιμένετε στο στούντιο που επιλέξατε;

H απόπειρα σας να δοκιμάσετε αυτό τον νέο εναλλακτικό τρόπο προπόνησης σας έχει γεμίσει ερωτηματικά και άγχος;

Δε γνωρίζετε πώς να πάτε προετοιμασμένοι αλλά και τι να περιμένετε από το στούντιο που επιλέξατε;

Σας παραθέτουμε σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τις ανησυχίες σας, όπου θα σας προετοιμάσουν για την πρώτη σας προπόνηση με EMS.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο.   


25. Θέλω να κάνω μια δοκιμαστική προπόνηση στο FAST FITNESS STUDIO. Πόσο θα μου κοστίσει και ποια είναι η διαδικασία να κλείσω ένα δοκιμαστικό ραντεβού;

Η δοκιμαστική προπόνηση δεν έχει κανένα κόστος στο στούντιό μας, συνοδευόμενη μάλιστα από μια πλήρη σωματομέτρηση, αφού και οι δύο παροχές είναι δωρεάν.

Για να κλείσετε τη δική σας δωρεάν δοκιμαστική προπόνηση, καλέστε μας στο 22666690 ή για να μην χάνετε πολύτιμο χρόνο κάντε άμεσα την κράτησή σας, από την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας.
Κλείστε την πρώτη προπόνησή σας
δωρεάν
BOOK NOW
Created by gravity.gr