Επιλέξτε το κατάλληλο EMS TRAINING STUDIO

Προϋποθέσεις και χαρακτηριστικά των EMS TRAINING STUDIOS

Για να μπορέσετε να κάνετε την έρευνά σας οφείλετε να γνωρίζετε τις προϋποθέσεις και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας χώρος EMS TRAINING STUDIO. Έτσι, η παραμονή σας στους χώρους του θα είναι άνετη και ασφαλή για την υγεία σας! Παρακάτω σας παραθέτουμε έναν οδηγό, ώστε να μπορείτε να κρίνετε ποιο στούντιο είναι το πιο κατάλληλο για εσάς:


Να είναι κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά σας

Αν ένα στούντιο απέχει περισσότερο από 15 λεπτά από τη δουλειά ή το σπίτι σας, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσετε γρήγορα την αρχική σας διάθεση και θα χρησιμοποιήσετε την απόσταση ως πρόσχημα, για να μην πάτε. Τέλος, είναι πολύ σημαντική η μικρή απόσταση, γιατί έτσι επιτυγχάνετε εξοικονόμηση χρόνου.


Να έχει χώρο στάθμευσης

Αν δεν έχετε άλλη επιλογή και η απόσταση είναι μεγάλη, τότε αναγκαστικά πρέπει να πάτε με το αυτοκίνητο, εκτός αι αν επιλέξετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι πολύ σημαντικό το στούντιο να διαθέτει χώρους στάθμευσης αυτοκίνητων για τους πελάτες του. Η ύπαρξη χώρου στάθμευσης δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας σε εσάς ότι δε θα χάσετε χρόνο και δε θα πάτε στο στούντιο εκνευρισμένοι!


Να έχει πολλές ώρες λειτουργίας

Επιλέξτε ένα στούντιο, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στο δικό σας ωράριο.

Το στούντιο πρέπει να είναι ανοιχτό καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ και σίγουρα να μην είναι κλειστό το Σάββατο, που αποτελεί μια ιδανική μέρα, ειδικά εάν το πρόγραμμά σας δεν επιτρέπει να προπονηθείτε άλλη μέρα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να υπάρχουν πολλές επιλογές, για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού όποτε εσάς σας βολεύει. Συνήθως τα ραντεβού κλείνονται ανά μισή ώρα.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να είναι επαγγελματίες στην πιστή τήρηση των ραντεβού, ώστε να τηρείται η ώρα που κλείνετε την προπόνησή σας.

Για φανταστείτε να έχετε ραντεβού στις 5, εσείς να είστε στον χώρο 10 λεπτά νωρίτερα και τελικά, επειδή καθυστέρησε ο προηγούμενος ασκούμενος, να ξεκινήσετε την προπόνησή σας στις 5.30.

Αυτού του είδους προβλήματα αντιμετωπίζονται, όταν έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο από πλευράς του στούντιο και είναι σχεδόν ανύπαρκτα στα στούντιο, τα οποία διαθέτουν περισσότερα από  ένα  μόνο μηχάνημα ηλεκτρομυοδιέγερσης.   


Οι χώροι του πρέπει να είναι ευρύχωροι και ευάεροι

Οι χώροι του στούντιο πρέπει να είναι άνετοι. Φανταστείτε ένα στούντιο 30 τ.μ. να προσπαθεί να εξυπηρετήσει 5 άτομα ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον.

Για κάθε μηχάνημα ηλεκτρομυοδιέγερσης θα πρέπει ο ωφέλιμος χώρος προπόνησης να έχει υπολογιστεί min στα 10 τ.μ. Έτσι, θα μπορείτε να κάνετε την προπόνησή σας, με ποικιλία ασκήσεων και χωρίς να αισθάνεστε στριμωγμένοι.

Επομένως, εάν υπάρχουν δυο μηχανήματα ηλεκτρομυοδιέγερσης, ο ωφέλιμος χώρος προπόνησης θα πρέπει να είναι min 20 τ.μ.

Επίσης, για λόγους υγιεινής οι χώροι πρέπει να είναι ευάεροι και ευήλιοι. Η ύπαρξη παραθύρων είναι πολύ σημαντική, ώστε να μπορεί να αερίζεται ο χώρος ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι κύριοι χώροι προπόνησης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρίσκονται σε υπόγειο εκτός και αν υπάρχουν οι κατάλληλες προδιαγραφές.

Ο χώρος που γίνεται η προετοιμασία πριν την προπόνηση, για να φορέσετε την ειδική ένδυση της ηλεκτρομυοδιέγερσης σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να βρίσκεται στον ωφέλιμο χώρο προπόνησης.

Ο χώρος προετοιμασίας πρέπει να είναι περίπου στα 10 τ.μ. με 12 τ.μ., ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος, για να μπορούν να ντυθούν 2 άτομα ταυτόχρονα, ειδικά εάν το στούντιο έχει πάνω από ένα μηχάνημα ηλεκτρομυοδιέγερσης.

Ο πάγκος εργασίας, καθώς και η κρεμάστρα όπου τοποθετούνται τα ειδικά γιλέκα, καλό θα είναι να βρίσκονται δίπλα ή κοντά σε παράθυρο, ώστε να αερίζονται.

Φανταστείτε ότι όταν υπάρχουν συνεχόμενα ραντεβού είναι όλη την ημέρα βρεγμένα.


Κλιματισμός - εξαερισμός

Ένα σύγχρονο στούντιο σήμερα είναι αδιανόητο να λειτουργεί χωρίς σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού.

Πρέπει να γίνετε ειδική μελέτη από τους ειδικούς για την εγκατάσταση των κλιματιστικών. Δεν έχουν να υπολογίσουν μόνο τον χώρο, αλλά και τα άτομα που θα φιλοξενεί η κάθε αίθουσα ταυτόχρονα, ενώ γυμνάζονται.

Είναι θέμα υγείας και σωστής λειτουργίας του οργανισμού κατά τη φάση της άσκησης. Επίσης, η συνύπαρξή μας με άλλα άτομα στον ίδιο χώρο, σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες, καθιστούν το σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού άκρως απαραίτητο.


Κανόνες καθαριότητας - αποδυτήρια - ειδικός εξοπλισμός

Όλοι οι χώροι του στούντιο πρέπει να είναι καθαροί.

Είναι υποχρεωμένοι για λόγους υγείας να τηρούν τους κανόνες της βασικής τουλάχιστον καθαριότητας.

Επίσης, είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία και τον φορέα πιστοποίησης αθλητικών χώρων, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, όσο μικρό κι αν είναι ένα στούντιο, να υπάρχουν απαραίτητα 2 αποδυτήρια με συγκεκριμένα κριτήρια.

Κυρίως στα αποδυτήρια και τα ντους, λοιπόν, πρέπει να τηρείται αυστηρά η βασική καθαριότητα, αφού λόγω της υγρασίας, αποτελούν εστίες μικροβίων. Για αυτό σε καθημερινή βάση τα αποδυτήρια όχι μόνο πρέπει να καθαρίζονται αλλά και να απολυμαίνονται.

Ρωτήστε να σας ενημερώσουν για την ασφάλεια στους χώρους φύλαξης των πραγμάτων σας. Υπάρχουν στούντιο που σας δίνουν κλειδιά για τα ντουλάπια ή σας ζητούν να φέρετε λουκέτα.

Για λόγους υγιεινής και καθαριότητας όλος ο εξοπλισμός, τα γιλέκα και τα ηλεκτρόδια, πρέπει να πλένονται με ειδικό απορρυπαντικό ανάλογα με τη χρήση τους κάθε 8 με 10 μέρες.

Αν νοιώσετε ότι σας μυρίζει πέρα του φυσιολογικού, ενώ φοράτε τον ειδικό εξοπλισμό, μη διστάσετε να το αναφέρετε στον υπεύθυνο στου στούντιο.

Τα υλικά αυτά είναι αναλώσιμα και κάθε 6 μήνες πρέπει να αντικαθιστούνται με νέα, αφού μετά από πολλές χρήσεις δε λειτουργούν, όπως οι προδιαγραφές ορίζουν.

Το Fast Fitness Studio είναι το μόνο ems studio, αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, που χρησιμοποιεί ένα επιστημονικό σύστημα απολύμανσης - αποστείρωσης - καθαριότητας, του εξοπλισμού του καθώς και της ατμόσφαιρας των χώρων, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία των πελατών – ασκουμένων, σε ημερήσια βάση.


Να έχει ποικιλία προγραμμάτων για όλα τα επίπεδα

Για να μπορείτε να επιλέξετε βάση των δικών σας αναγκών, ένα στούντιο πρέπει να έχει ποικιλία προγραμμάτων.

Θα πρέπει να ρωτήσετε αν τα προγράμματα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με το επίπεδο των ασκουμένων. Προγράμματα αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων είναι απαραίτητα σε κάθε στούντιο.

Εύκολα, λοιπόν, όλοι οι ασκούμενοι ανεξάρτητου φυσικής κατάστασης και εμπειρίας μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά.

Να έχει πολλά μηχανήματα ηλεκτρομυοδιέγερσης. Ο λόγος είναι προφανής, δεν θα χρειάζεται να επιλέγετε ώρες και πάντα θα βρίσκετε διαθέσιμο ραντεβού.

Για αυτό τον λόγο καλό θα είναι να επισκεφτείτε το στούντιο σε ώρα αιχμής, ώστε να κρίνετε  πόσο άνετα θα πραγματοποιείτε τις προπονήσεις σας.


Επιστημονικό προσωπικό

Το επιστημονικό προσωπικό που απαρτίζει έναν χώρο στούντιο είναι οι γυμναστές, οι φυσικοθεραπευτές και οι  προσωπικοί προπονητές. Πρέπει να είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε οτιδήποτε σας απασχολεί.

Επίσης, θα σας παρακινήσουν και θα σας προσφέρουν συμβουλές, για να επιτύχετε τους στόχους σας. Μαζί τους θα διαμορφώσετε το πρόγραμμα προπόνησης, θα σας επιβλέπουν και το βασικότερο, θα προσαρμόζουν το πρόγραμμα βάσει των δικών σας αναγκών.

Είναι ζωτικής σημασίας το επιστημονικό προσωπικό να είναι εκπαιδευμένο και ενημερωμένο πάνω στις τελευταίες εξελίξεις του χώρου τους.

Για αυτό πρέπει να είναι πτυχιούχοι πανεπιστήμιου με κρατική αναγνώριση ή έστω απόφοιτοι ελεύθερων σχολών, αναγνωρισμένοι από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, αλλά σε καμία περίπτωση εμπειρικοί.

Είναι απαραίτητο πριν κάποιος ξεκινήσει να προπονεί με τη μέθοδο της ηλεκτρομυοδιέγερσης να έχει τουλάχιστον προηγούμενη εμπειρία 1 με 2 χρόνια στο personal training.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό όποιος σας αναλάβει, για να σας προπονήσει, να προπονείται και ο ίδιος με τη συγκεκριμένη μέθοδο προπόνησης!

Γι’ αυτό μην ντραπείτε να ρωτήσετε για την επιστημονική του κατάρτιση, εάν δεν έχει το πτυχίο του σε εμφανή σημείο στο στούντιο ή για την προηγούμενη εμπειρία του στην προσωπική προπόνηση ή με τη μέθοδο της ηλεκτρομυοδιέγερσης ή ακόμη αν προπονείτε ο ίδιος με αυτή τη μέθοδο.

Επειδή όλες αυτές οι ειδικότητες έχουν να κάνουν με τη δική σας υγεία, φανταστείτε έναν εμπειρικό να σας δίνει συμβουλές, αλλά επιστημονικά να μην έχει καμία τεκμηρίωση.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι αντί για καλό να φύγετε από το στούντιο με σοβαρό πρόβλημα υγείας!


Να είναι νόμιμος χώρος άθλησης - Προσωπικό - Reception

Είναι πολύ σημαντικό για την αρχική εικόνα που θα αποκομίσετε από το στούντιο, να υπάρχει χώρος υποδοχής και χώρος αναμονής.

Μπαίνοντας στον χώρο για πρώτη φορά, με μια μάτια θα μπορέσετε να αντιληφθείτε, εάν ο επιχειρηματίας - ιδιοκτήτης επένδυσε σ' αυτόν ή απλά βρήκε έναν χώρο όπως - όπως, αγόρασε ένα μηχάνημα ηλεκτρομυοδιέγερσης και άνοιξε το στούντιο σε μια νύχτα...  έχοντας μόνο μια "πιστοποίηση" στο χέρι να σας δείξει....

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού είναι η μόνη αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με τους εκάστοτε δήμους, για την πιστοποίηση λειτουργίας χώρων άθλησης, σε επίπεδο κτηριολογικών προυποθέσεων, καθώς και στον καθορισμό κριτηρίων του επιστημονικού προσωπικού, για την έκδοση της σχετικής άδειας χρήσης λειτουργίας, ως γυμναστήριο.

Το Fast Fitness Studio εκτός από το πρώτο εξειδικευμένο στούντιο EMS στη Λευκωσία που λειτούργησε τον Μάρτιο του 2015, είναι το πρώτο αλλά και από τα ελάχιστα μέχρι στιγμής, σε ολόκληρη την Κύπρο που λειτουργεί νομότυπα, έχοντας την σχετική άδεια λειτουργίας από τον ΚΟΑ, διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή προπόνηση και την υγεία των ασκουμένων.

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στο στούντιο παρατηρήστε τους ανθρώπους που θα σας υποδεχτούν. Αν τους δείτε αδιάφορους, δεν χρειάζεται να μείνετε. Κάντε μεταβολή και επισκεφτείτε το επόμενο στούντιο που θα συναντήσετε.

Εξάλλου στούντιο υπάρχουν και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος!

Βρίσκετε τη συμπεριφορά τους υπερβολικά ευγενική και πολύ άνετη απέναντί σας; Δεν σας λέμε να το βάλετε στα πόδια, απλά έχετε τον νου σας. Κατά πάσα πιθανότατα στόχος τους είναι να σας πουλήσουν κάποιο συμβόλαιο και μετά να σας ξεχάσουν.

Οι άνθρωποι που θα σας υποδεχτούν πρέπει να είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί. Πρέπει να σας κάνουν να αισθανθείτε άνετα στον χώρο του στούντιο και τέλος θα πρέπει να ενδιαφερθούν για τις δικές σας ανάγκες.


Συνδρομές - Τρόπος Πληρωμής.

Συνήθως στα στούντιο  καλείστε να πληρώσετε πακέτα προπληρωμένων προπονήσεων.

Θα βρείτε πολλά πακέτα με διάρκεια από 2 μήνες έως και έναν χρόνο. Επίσης, υπάρχουν ειδικά πακέτα με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους, εάν πρόκειται για 2 ή 3 άτομα ταυτόχρονα.

Όσο μεγαλύτερο διάστημα προπληρώνετε τόσο πιο πολύ χαμηλώνει το κόστος της προπονητικής μονάδας.

Οι τιμές ανά προπονητική μονάδα, εάν διαιρέσετε την αξία του προπληρωμένου πακέτου με τις προπονήσεις που αγοράσατε, μπορούν να κυμανθούν από 12 ευρώ και να ανέβουν στα 35 ευρώ. Οι πληρωμές γίνονται με δυο τρόπους: με μετρητά ή με χρεωστική/πιστωτική κάρτα.

Τέλος, σας επιστούμε την προσοχή σε κάποια σημαντικά πράγματα, πριν υπογράψετε οποιοδήποτε συμβόλαιο ή πληρώσετε την συνδρομή σας!


Πριν την υπογραφή του συμβολαίου

Αφού κατασταλάξατε στο EMS TRAINING STUDIO που έχει όλες τις προϋποθέσεις, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τη συνδρομή σας. Ήρθε η ώρα που περιμένατε με τόσο ενθουσιασμό να ξεκινήσετε την προπόνηση με ηλεκρομυοδιέγερση.

Τον ενθουσιασμό αυτό εκμεταλλεύονται πολλοί επιτήδειοι και σας βάζουν να υπογράψετε οτιδήποτε θέλουν. Πριν, όμως, πληρώσετε ή υπογράψετε οτιδήποτε, παραμερίστε λίγο τον ενθουσιασμό σας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο μελετώντας το άρθρο αυτό και σίγουρα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις κακοτοπιές. Θέλει μεγάλη προσοχή ειδικότερα, αν επιλέξετε συνδρομή μεγάλης χρονικής διάρκειας.

Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε, πριν υπογράψετε οποιοδήποτε συμβόλαιο σε οποιοδήποτε στούντιο. Αναφέρει τι να προσέξετε πριν βάλετε την υπογραφή σας, όπως επίσης τα δικαιώματα που έχετε ως καταναλωτές:


 • Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα στοιχεία του στουντιο ή και των προσώπων που σας εξυπηρετούν.
 • Μην υπογράψετε κανένα συμβόλαιο ποτέ και για κανένα λόγο, εάν δεν έχετε δοκιμάσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία τουλάχιστον μία φορά. Συνήθως, η πρώτη δοκιμαστική προπόνηση παρέχετε δωρεάν.
 • Μην υπογράφετε τίποτα, αν δε διαβάσετε προσεκτικά τους σχετικούς όρους, που συνοδεύουν το συμβόλαιό σας. Οι όροι αυτοί έχουν να κάνουν συνήθως με τους κανονισμούς λειτουργίας του στούντιο, τους οικονομικούς όρους πληρωμής αλλά και επιπρόσθετες διευκρινήσεις σε σχέση με τις ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας.
 • Μην δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη προπόνηση, εάν δεν σας έχουν ενημερώσει πρώτα για τις αντενδείξεις. Εάν υπάγεστε σε κάποιες απ’ αυτές, επισκεφτείτε τον γιατρό σας και ενημερώστε τον για την πρόθεσή σας να προπονηθείτε με τη μέθοδο της ηλεκτρομυοδιέγερσης.
 • Μην ξεκινήσετε κανένα πρόγραμμα ούτε καν το δωρεάν δοκιμαστικό, αν δεν εγγυάται έγγραφα ο γιατρός σας, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σας.
 • Αφού σας βεβαιώσει ο γιατρός σας ότι μπορείτε ακίνδυνα να λάβετε τις υπηρεσίες, σκεφτείτε στην ησυχία του σπιτιού σας, αν μπορείτε να ανταποκριθείτε στο κόστος των υπηρεσιών.
 • Ζητήστε ξεκάθαρες πληροφορίες για το είδος των υπηρεσιών που σας προσφέρουν, τη διάρκεια, την αποτελεσματικότητα, τι γίνεται στην περίπτωση ακύρωσης των ραντεβού ή στην περίπτωση μακρόχρονης απουσίας σας και το ακριβές κόστος αυτών.
 • Ελέγξτε την τιμή στην οποία προσφέρεται, καθώς και την οικονομική σας δυνατότητα για απόκτηση του. Λάβετε σοβαρά υπόψη πιθανές χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις από τον πωλητή και ζητήστε επιπρόσθετες πληροφορίες.
 • Λάβετε υπόψη τον τρόπο αποπληρωμής είτε πρόκειται για ολική αποπληρωμή του προγράμματος είτε με τη διευκόλυνση των δόσεων. Εξετάστε με προσοχή τους όρους του συμβόλαιο για την κάθε περίπτωση.
 • Μην πιστεύετε ότι εκείνη την ημέρα και μόνο προσφέρουν την μεγάλη έκπτωση.
 • Μη θεωρείτε καμία παροχή δεδομένη αν δεν βεβαιώνεται γραπτώς.
 • Ζητήστε έγγραφη διαβεβαίωση για το κόστος του προγράμματος και τον τρόπο αποπληρωμής.
 • Αφού αποφασίσετε να αγοράσετε το πρόγραμμα, διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο πριν το υπογράψετε.
 • Ζητήστε διευκρινήσεις για ό,τι δεν καταλαβαίνετε.
 • Ζητήστε απόδειξη για το κόστος του προγράμματος που αγοράσατε.
Κλείστε την πρώτη προπόνησή σας
δωρεάν
BOOK NOW
Created by gravity.gr