03.9.2017

Ποια τα κριτήρια των πολυδιαφημισμένων «πιστοποιημένων συνεργατών» Miha Bodytec;

Όταν η επιχειρηματική ανασφάλεια ανάγεται... σε «πιστοποίηση»!

Από τις αρχές Ιουνίου του 2017, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο facebook σίγουρα έχετε δει να παρουσιάζονται καθημερινά ως χορηγούμενες διαφημίσεις από δύο διαφορετικές σελίδες με τίτλους όπως: «πιστοποιημένοι συνεργάτες miha bodytec σε Ελλάδα και Κύπρο», «ασφάλεια - αποτελέσματα μόνο στους πιστοποιημένους συνεργάτες» κ.ά.

Η δημιουργός αυτών των χορηγούμενων διαφημίσεων αλλά και η ιδιοκτήτης των σελίδων που τις προωθούν, ανήκουν στη μεταπωλήτρια για Ελλάδα και Κύπρο των γερμανικών μηχανημάτων ηλεκτρομυοδιέγερσης Miha Bodytec, «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ».

Η νομική υπόσταση της «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ» είναι αυτή του φυσικού προσώπου, με δηλωμένη δραστηριότητα στην εφορία Κηφισσιάς το «ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ή ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ».

Σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια δεν υπάρχει καμμιά εταιρεία με το όνομα «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ». 


Η εταιρεία FAST FITNESS STUDIO LTD αναγνωρίζει τη «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ», ως αποκλειστική διανομέα (ως Φωτεινή Μενεγάκη, δηλαδή ως φυσικό πρόσωπο και όχι ως εταιρεία, όπως αυτοαποκαλείται στην επικοινωνία της με το κοινό) των προϊόντων Miha σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επίσης αναγνωρίζει ότι έχει την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης των προϊόντων Miha Bodytec και μόνον αυτό. Αυτό, όμως, δε συνεπάγεται ότι ο οποιοσδήποτε εκπρόσωπός της έχει οποιοδήποτε δικαίωμα έκδοσης οποιασδήποτε "πιστοποίησης".


Τι ακριβώς σημαίνει  ο όρος πιστοποίηση;

Πιστοποίηση (ή επαλήθευση ταυτότητας) ονομάζουμε τη διαδικασία της επιβεβαίωσης και του καθορισμού κάποιου ατόμου ή αντικειμένου ως αυθεντικού, δηλαδή ότι αυτό που ισχυρίζεται είναι αλήθεια.

Η πιστοποίηση αφορά στην επαλήθευση και γραπτή επικύρωση από έναν ανεξάρτητο φορέα με αναγνωρισμένη ικανότητα, σχετικά με το αν τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου ή οργανισμού ή προϊόντος, βρίσκονται σε συμφωνία με τις σχετικές απαιτήσεις.

Επομένως, εκ του προοιμίου είναι αδόκιμη και άτοπη η όποια "πιστοποίηση" προέρχεται από ένα φυσικό πρόσωπο, αφού δε δύναται να υπάρξει.

Πέραν των παραπάνω, η έκδοση ενός πιστοποιητικού προϋποθέτει κριτήρια, έλεγχο, διαδικασία, εξέταση και αρμοδιότητα μόνο από συγκεκριμένο αρμόδιο φορέα.

Οι χορηγούμενες αυτές διαφημίσεις, λοιπόν, που έχουν ως σκοπό να ενημερώσουν, προωθώντας παράλληλα τους "πιστοποιημένους" συνεργάτες, μόνο να παραπλανήσουν μπορούν ουσιαστικά το κοινό με ένα "πιστοποιητικό", το οποίο δεν υφίσταται, αφού δεν εντάσσεται σε κανένα νομικό πλαίσιο.


Αλήθεια, ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για τη μεταπωλήτρια «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ», ώστε να γίνει κάποιος πιστοποιημένος συνεργάτης της;


Και λέμε συνεργάτης της, διότι η συγκεκριμένη "πιστοποίηση" είναι εφεύρημα της μεταπωλήτριας «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ» και μόνο. Δεν έχει καμμιά ισχύ σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος, αφού δεν προέρχεται καν από την κατασκευάστρια εταιρεία Γερμανίας, αλλά και κανένας μεταπωλητής δεν έχει δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη.

Η υποχρέωση όλων των μεταπωλητών των μηχανηματών Miha Bodytec Εms, πανευρωπαϊκά από τη στιγμή της πώλησης είναι η επίδειξη του προϊόντος και η εξήγηση του τρόπου λειτουργίας του σε τεχνικό επίπεδο μόνο.

Στη συνέχεια, δίδεται μια βεβαίωση ότι έχει εκπαιδευτεί ο αγοραστής στον τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος. Η εταιρεία FAST FITNESS STUDIO LTD κατέχει τη συγκεκριμένη βεβαίωση, από τον Φεβρουαριο του 2014.

Τα μόνα κριτήρια, λοιπόν, κατά τη μεταπωλήτρια «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ» είναι τα εξής δύο:


  • δέκα πέντε περίπου χιλιάδες ευρώ, που κοστίζει το μηχάνημα Miha Bodytec μαζί με τον εξοπλισμό, και
  • μια υπογραφή σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, για να βαπτιστείς «πιστοποιημένος» εν μια νυκτί.

Μετά από συνεργασία δύο ετών, από τον Μάρτιο του 2015, με τη μεταπωλήτρια «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ», ξαφνικά τον περασμένο Μάιο περίπου, μας έστειλαν να υπογράψουμε ένα κακογραμμένο ιδιωτικό συμφωνητικό, που μιλούσε περί "πιστοποιημένων" στούντιο Miha Bodytec, αγνοώντας παντελώς τον όρο ελεύθερο εμπόριο, εντός Ευρωπαικής Ένωσης.

Αρκετές πρόνοιες του εν λόγω Συμφωνητικού έρχονται σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού.

Αρνηθήκαμε να υπογράψουμε, διότι όλοι οι όροι του έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της εταιρείας FAST FITNESS STUDIO LTD, αφού υπερασπίζονται τα οικονομικά συμφέροντα της μεταπωλήτριας «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ» και μόνο.


Για παράδειγμα στο άρθρο 1.3. αναφέρει: “Ρητά και ανεπιφύλακτα αναγνωρίζεται και συμφωνείται από τους συμβαλλόμενους ότι η παρούσα σύμβαση δεν δημιουργεί οποιαδήποτε σχέση εξάρτησης μεταξύ τους, ότι ο συνεργάτης και η «εταιρεία» (σ’ αυτό το σημείο το φυσικό πρόσωπο «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ» αυτοαποκαλείται εταιρεία) είναι και θα συνεχίσουν να είναι ανεξάρτητες επιχειρήσεις.”

Στη συνέχεια, στο άρθρο 2.1. αναφέρεται: “Ο συνεργάτης υποχρεούται να αγοράζει και να χρησιμοποιεί κατά την λειτουργία της επιχείρησής του συσκευές αποκλειστικά και μόνο από τη διανομέα. Απαγορεύεται ρητά να προμηθεύεται από τρίτο ή να χρησιμοποιεί στην επιχείρησή του συσκευές ηλεκτρομυοδιέγερσης άλλης εταιρείας ή συσκευές MIHA BODYTEC καινούργιες ή μεταχειρισμένες».

Δύο άρθρα, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα μεταξύ τους. Ενώ στην αρχή αναφέρεται ότι δεν υπάρχει εξάρτηση μεταξύ των δύο επιχειρήσεων, στη συνέχεια αναφέρεται ότι ο συνεργάτης είναι υποχρεωμένος η ανεξάρτητη επιχείρησή του να χρησιμοποιεί μηχανήματα ems μόνο της εταιρείας Miha Bodytec. Δηλαδή, δεν έχει δικαίωμα να αγοράσει από άλλη εταιρεία μηχάνημα ηλεκτρομυοδιέγερσης.

Αυτό δεν ενδιαφέρει καν την κατασκευάστρια εταιρεία Γερμανίας, αφού δεν έχει κανένα πρόβλημα, όσες διαφορετικές εταιρείες κι αν επιλέξει κάποιο ems στούντιο να χρησιμοποιήσει. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα στη Γερμανία και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη με στούντιο που διαθέτουν εξοπλισμό από δύο και τρεις εταιρείες ems, ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.


Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η μεταπωλήτρια «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ», για να θεωρεί «πιστοποιημένο συνεργάτη» κάποιον, τον υποχρεώνει να αγοράζει μηχανήματα Miha Bodytec μόνο από τη δική της επιχείρηση.


Δηλαδή, εάν κάποιος στα πλαίσια του ελεύθερου εμπορίου και διακοινοτικών συναλλαγών, αγοράσει το μηχάνημα Μiha Bodytec απ’ ευθείας από τη Γερμανία καινούργιο ή από άλλο στούντιο στην Ευρώπη που το έχει προμηθευτεί απ΄ ευθείας από την κατασκευάστρια εταιρεία, ακόμη και χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου τότε η μεταπωλήτρια «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ», δεν τον θεωρεί "πιστοποιημένο" συνεργάτη.

Aφού δεν είναι "πιστοποιημένος" συνεργάτης λοιπόν, σύμφωνα με τις χορηγούμενες διαφημίσεις, της μεταπωλήτριας «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ», η προπόνηση των ασκουμένων δεν είναι ασφαλής, αλλά ούτε έχει και τα ίδια αποτελέσματα και ο λόγος βρίσκεται στο ότι δεν επέλεξε κάποιος, την ίδια για την αγορά του μηχανήματος Miha Bodytec.

Άρα ενώ από τον Μάρτιο του 2015, είμασταν οι πρώτοι πιστοποιημένοι συνεργάτες στην Κύπρο, ως στούντιο Miha Modytec EMS Training, με τις ευλογίες της μεταπωλήτριας «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ», από τις 24/5/2017 που αρνηθήκαμε να υπογράψουμε αυτο το εκβιαστικό συμφωνητικό, πάψαμε να θεωρούμαστε "πιστοποιημένοι".

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού είναι η μόνη αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με τους εκάστοτε δήμους, για την πιστοποίηση λειτουργίας χώρων άθλησης, σε επίπεδο κτηριολογικών προυποθέσεων, καθώς και στον καθορισμό κριτηρίων του επιστημονικού προσωπικού, για την έκδοση της σχετικής άδειας χρήσης λειτουργίας, ως γυμναστήριο.

Εν κατακλείδη η χρήση της συγκεκριμένης πολυδιαφημισμένης "πιστοποίησης" που προέρχεται από την μεταπωλήτρια «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ» εκτός του ότι παραπληροφορεί και παραπλανεί το καταναλωτικό κοινό, με ψευδή στοιχεία, είναι παράνομο καθώς δεν έχει εκδοθεί από κάποια αρμόδια αρχή ή φορέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το συμφωνητικό περί "πιστοποίησης" και να κρίνετε οι ίδιοι για ποιους λόγους επιλέξαμε ως εταιρεία, να παραμείνουμε ανεξάρτητοι και να μην το υπογράψουμε.

Κλείστε την πρώτη προπόνησή σας
δωρεάν
BOOK NOW
Created by gravity.gr