12.11.2017

Και επίσημα η πανευρωπαϊκή κατοχύρωση του εμπορικού μας σήματος FAST FITNESS STUDIO

Η φούσκα των περιβόητων «πιστοποιήσεων»...

Η εταιρεία μας μετά το αρχικό αίτημα στις 10/07/2017, κατοχύρωσε πανευρωπαϊκά επίσημα πλέον στις 07/11/2017, με επιτυχία το εμπορικό σήμα, FAST FITNESS STUDIO 20 MINUTES EMS TRAINING, λεκτικά και γραφικά , έχοντας στη διάθεσή της προς όποιο ενδιαφερόμενο, το πιστοποιητικό εγγραφής στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πνευματικής Ιδιοκτησίας EUIPO (EUROPEAN UNION INTELLECTUAL PROPERTY OFFICE).

Το εμπορικό σήμα έχει καταχωρηθεί, στο EUROPEAN UNION INTELLECTUAL PROPERTY OFFICE, με πιστοποίηση εγγραφής, υπ' αριθμό 016967838 και πιο συγκεκριμένα για την κλάση 41. Η κλάση ορίζει για το ποιες ακριβώς δραστηριότητες έχει καταχωρηθεί το εμπορικό σήμα.

Όταν κάναμε το αίτημά μας για την κλάση 41 όπου εμπεριείχε τις υπηρεσίες προπόνησης για φυσική κατάσταση, δεν υπήρχε πρόβλεψη για την προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση (Electrical Muscle Stimulation Training).

Εμείς λοιπόν το προτείναμε, με το ρίσκο να απορριφτεί η αίτηση και τελικά το περιέλαβαν σαν όρο στην συγκεκριμένη κλάση. Η κλάση 41 λοιπόν εμπεριέχει τις παρακάτω δραστηριότητας και υπηρεσίες:


  • Παροχή προγύμνασης μέσω ηλεκτρικής διέγερσης των μυών
  • Προπόνηση
  • Υπηρεσίες Αθλητικής προπόνησης
  • Υπηρεσίες προπόνησης για φυσική κατάσταση
  • Υπηρεσίες άσκησης φυσικής κατάστασης (φυσική αγωγή)
  • Παροχή εγκαταστάσεων επιμόρφωσης
  • Παροχή εγκαταστάσεων για προπόνηση αθλητών
  • Υπηρεσίες προσωπικής εκγύμνασης για βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Ως εκ τούτου, η εταιρεία μας FAST FITNESS STUDIO LTD, με τον ειδικά διαμορφωμένο αθλητικό της χώρο, που διατηρεί επί της Λεωφόρου Κέννεντυ 72 AB στη Λευκωσία, είναι ο μόνος, εγκεκριμένος ιδιοκτήτης και αποκλειστικός δικαιούχος του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Σήματος FAST FITNESS STUDIO 20 MINUTES EMS TRAINING


Στο δελτίο τύπου που είχαμε δημοσιεύσει στις 14/07/2017 είχαμε ενημερώσει, ότι οποιαδήποτε χρήση του σήματός μας ή/και όμοιων όρων από τρίτα μέρη χωρίς την γραπτή συγκατάθεσή μας, είναι παράνομη και καταχρηστική.

Από τις αρχές Ιουνίου του 2017, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο facebook παρουσιάζονταν καθημερινά ως χορηγούμενες διαφημίσεις: «πιστοποιημένοι συνεργάτες miha bodytec σε Ελλάδα και Κύπρο», «ασφάλεια - αποτελέσματα μόνο στους πιστοποιημένους συνεργάτες» κ.ά.

Η δημιουργός αυτών των χορηγούμενων διαφημίσεων αλλά και η ιδιοκτήτης των σελίδων που τις προωθούσαν, άνηκαν στη μεταπωλήτρια για Ελλάδα και Κύπρο των γερμανικών μηχανημάτων ηλεκτρομυοδιέγερσης Miha Bodytec, «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ».

Η νομική υπόσταση της «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ» είναι αυτή του φυσικού προσώπου, με δηλωμένη δραστηριότητα στην εφορία Κηφισσιάς το «ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ή ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ».

Σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια δεν υπάρχει καμιά εταιρεία με το όνομα «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ» ούτε με το όνομα «Fast Fitness - Miha Bodytec» ή «Miha Bodytec Greece».

Οι χορηγούμενες αυτές διαφημίσεις, λοιπόν, που είχαν ως σκοπό να «ενημερώσουν», προωθώντας παράλληλα τους «πιστοποιημένους» συνεργάτες, μόνο να παραπλανήσουν μπορούσαν ουσιαστικά το κοινό με ένα «πιστοποιητικό», το οποίο δεν υφίσταται, αφού δεν εντάσσεται σε κανένα νομικό πλαίσιο.

Πέρα από τις ενστάσεις μας σε σχέση με τη διαδικασία έκδοσης, το περιεχόμενο και τη χρήση της λέξης «Πιστοποιητικό», η ένστασή μας έγκειται και στην παράνομη χρήση του ονόματος FAST FITNESS, που κοσμεί τα υποτιθέμενα «πιστοποιητικά».


Η εταιρεία μας FAST FITNESS STUDIO LTD, μετά το δελτίο τύπου που είχε δημοσιεύσει στις 14/7/2017, για την παράνομη χρήση του ονόματος FAST FITNESS, από τρίτους χωρίς την άδειά μας, ανέθεσε την υπόθεση στο νομικό της τμήμα.

Έτσι εστάλη εξώδικη επιστολή, ενημερώνοντας σχετικά σ’ όλα τα εμπλεκόμενα «πιστοποιημένα στούντιο» στην Κύπρο που υπήρχαν καταγεγραμμένα έως τέλος Ιουλίου και όχι μόνο, ζητώντας τους να σταματήσουν άμεσα την παροχή κάθε υπηρεσίας που σχετίζονταν με το εμπορικό μας σήμα.

Με απλά λόγια τους ζητήσαμε να μην χρησιμοποιούν είτε το αυτοκόλλητο της «πιστοποίησης», είτε τη βεβαίωση της «πιστοποίησης» που έφερε το εμπορικό μας σήμα, ή γενικότερα το όνομα FAST FITNESS, προκειμένου να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους πάνω σε ένα πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ούτος ή άλλως η οποιαδήποτε χρήση του σήματός μας ή/και όμοιων όρων από τρίτα μέρη χωρίς την γραπτή συγκατάθεσή μας, αφού είμαστε οι μόνοι αποκλειστικοί δικαιούχοι του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Σήματος, είναι παράνομη και θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Από τα «πιστοποιημένα στούντιο» κανείς δεν επικοινώνησε με τη νομική μας υπηρεσία. Η μόνη εξαίρεση ήταν, μόνο ένα «πιστοποιημένο στούντιο» που βρίσκεται στη Λευκωσία, ήρθε σε επαφή μέσω του δικηγόρου τους, αλλά παρέμειναν ακλόνητοι στην άποψή τους ότι νόμιμα χρησιμοποιούν το όνομα FAST FITNESS, παρόλο τα αποδεικτικά στοιχεία που τους προσκομίσαμε.


Επίσης ενημερώθηκε σχετικά, περί της παράνομης χρήσης του εμπορικού σήματος FAST FITNESS, στις σελίδες που διαχειριζόταν στο Facebook στην Ελλάδα, με χορηγούμενες διαφημίσεις στην Κύπρο και η μεταπωλήτρια «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ».

Η μόνη αντίδραση που είχαμε ήταν μια επιστολή όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας ενημέρωναν ότι θα προβούν εναντίον μας δικαστικά εάν δεν ανεραίσουμε, τα όσα κατ' αυτούς ισχυριζόμασταν.

Στη συνέχεια στις 28/08/2017, δύο μήνες μετά το δικό μας αίτημα, η «ΜΕΝΕΓΑΚΗ Ν. ΦΩΤΕΙΝΗ» μέσω δικηγόρου στην Κύπρο, κατέθεσαν 4 διαφορετικά αιτήματα στη Κυπριακή Δημοκρατία και 1 αίτημα στην Ελλάδα, για κατωχύρωση εμπορικού σήματος όπου εμπεριήχε μέσα το  FAST FITNESS, αλλά σε διαφορετική κλάση από την 41.

Δηλαδή οι δραστηριότητες όπου αναφέρονται στις αιτούμενες κλάσεις, είναι άσχετες με την παροχή υπηρεσιών εκγύμνασης και έχουν να κάνουν με την εμπορία προϊόντων και πολλές φορές άσχετα με το χώρο της εγύμνασης.

Οι αιτήσεις αυτές βρίσκονται στο στάδιο της εξέτασης και απευθύνονται μόνο σε εθνικό επίπεδο και όχι σε πανευρωπαϊκό. Βρισκομαστε προς παρακολούθηση αυτών ώστε να αντιδράσουμε αναλόγως της εξέλιξης που θα έχουν.      


Έχουμε πάρα πολλές μαρτυρίες, για συκοφαντική δυσφήμηση που έχουμε δεχτεί από τον Ιούνιο σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχουμε, σε σχέση με το γεγονός ότι δε βρισκόμασταν στη λίστα των «πιστοποιημένων», από τα υφιστάμενα εν λειτουργία  «πιστοποιημένα» στούντιο στην Κύπρο.

Πολλοί δε σταμάτησαν εκεί, αφού νέα «πιστοποιημένα στούντιο», που άνοιξαν εκμεταλλεύτηκαν το όλο γεγονός και απαντούσαν στο τηλέφωνο ως FAST FITNESS, προκειμένου να υφαρπάξουν νέους πελάτες, με δόλιο τρόπο.

Δε θέλουμε να αναφερθούμε προς το παρών ούτε με ονόματα, ούτε με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά, εάν χρειαστεί όμως σαφώς και θα το πράξουμε προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της εταιρείας FAST FITNESS STUDIO - FF LTD.


Αυτό που θέλουμε όμως και ζητάμε είναι να λειτουργήσουμε όλοι μέσα σε ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού, αφού η αγορά είναι τεράστια και μπορεί να εμπεριέξει όλους τους σοβαρούς νομότυπους επαγγελματίες.

Εάν αυτό δεν είναι κατανοητό και υπάρξει περεταίρω δυσκολία να επιτευχτεί άμεσα, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με ένδικα μέσα, απευθυνόμενοι παράλληλα στο υπουργείο ενέργειας, εμπορίου βιομηχανίας και τουρισμού, που είναι υπεύθυνο σχετικά με το νόμο περί αθέμιτου ανταγωνισμού ή αθέμιτες πρακτικές, μέσω παραπλανητικών διαφημίσεων.


Τέλος αξίζει να αναφερθούμε ότι στις 17/11/2017 κάναμε αναφορά στο Facebook, ενώ παράλληλα τους αποστείλαμε το Certificate Of Register, της EUROPEAN UNION INTELLECTUAL PROPERTY OFFICE, όλες τις σελίδες που υπήρχαν με το όνομα FAST FITNESS ή χρησιμοποιούσαν φωτογραφίες (logo) με το όνομα αυτό και έπραξαν το αυτονόητο μέσα σ’ ένα 24ωρο, απλά κατέβασαν από το διαδίκτυο όλους τους σχετικούς συνδέσμους (url), 30 εις τον αριθμό…

Κλείστε την πρώτη προπόνησή σας
δωρεάν
BOOK NOW

Το εμπορικό σήμα FAST FITNESS STUDIO 20 MINUTES EMS TRAINING είναι καταχωρημένο στο Μητρώο Ευρωπαϊκών Εμπορικών Σημάτων υπ’ αριθμό ‎016967838

Created by gravity.gr tekne tamiri tekne kiralama tanıtım filmi evlilik teklifi acilis organizasyonu tmgd ankara travesti antalya travesti sisli travesti mobile porn