09.11.2018

20 λεπτά την εβδομάδα, αρκούν για να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς...

PORTAL MY LIFE

 

Η μέθοδος εκγύμνασης που θα σου χαρίσει το σώμα που πάντα επιθυμούσες, χωρίς πόνους και τραυματισμούς, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε ζήσει...

Πώς θα σου φαινόταν αν αφού σε ενημέρωνα πως υπάρχει τρόπος να γυμναστείς και να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς, σου επιβεβαίωνα πως αυτός ο τρόπος είναι εύκολος, γρήγορος και ανώδυνος; 


Όταν πριν από μερικές ημέρες, μάθαμε για την ύπαρξη του «Fast Fitness Studio», νιώσαμε την ανάγκη να δοκιμάσουμε τη νέα μέθοδο που ακούει στο όνομα «EMS Training».

Αφού διάβασα σχολαστικά, όλες τις πληροφορίες που αφορούν την ηλεκρομυοδιέγερση και τον τρόπο με τον οποίο τονώνουν το μυικό σύστημα και τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο αποτελεσματική, θέλησα να τη δοκιμάσω.

Στη Λεωφόρο Κέννεντυ 72, σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας, το «Fast Fitness Studio» είναι ένας άνετος, μοντέρνος και πολύ ευχάριστος χώρος.

Παρόλο που η εκγύμναση διαρκεί μόνο 20 λεπτά, πρόκειται για ένα χώρο πολύ ζεστό, οικείο και φιλόξενο. 


Ο ιδιοκτήτης, καθηγητής φυσικής αγωγής - γυμναστής και διευθυντής του «Fast Fitness Studio 20 Minutes Ems Training», ο κύριος Παναγιώτης Μιχαήλ υπήρξε ιδιαίτερα επεξηγηματικός και πρόθυμος να απαντήσει όλες τις ερωτήσεις μου, οι οποίες ήταν αρκετές και να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα αυτό λειτουργεί.

Φρόντισε να καλύψει κάθε απορία μου πριν ακόμη δημιουργηθεί, γεγονός που επιβεβαίωσε την αρχική μου εντύπωση, πως πρόκειται για έναν, επαγγελματία που ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του και την αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά. 

Αφού πήρε το ιατρικό ιστορικό μου, με ενημέρωσε για τις αντενδείξεις, στη συνέχεια κάναμε τις απαραίτητες σωματομετρήσεις όπως δείκτη μάζα σώματος, λίπους, μυών, βάρους  και ξεκινήσαμε.


Αρχικά, έπρεπε να φορέσω ένα παντελόνι-κολάν και μπλούζα ενώ ακολούθως φόρεσα με τη βοήθεια του coach μια στολή. Η πρώτη αίσθηση που σου δίνει είναι περίεργη, αλλά ακολούθως τη συνηθίζεις.

Σε καμιά περίπτωση ωστόσο, δεν είναι ενοχλητική ή επώδυνη. Όπως ενημερώθηκα, πρόκειται για ένα ειδικό προπονητικό γιλέκο μέσα από το οποίο περνούν τα καλώδια ώστε να επέλθει η διαδικασία της ηλεκρομυοδιέγερσης. 

Αφού ήμουν πλέον έτοιμος, περάσαμε μαζί με τον γυμναστή, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου γίνεται η προπόνηση. 

Με τη βοήθεια τόσο του ίδιου, που βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό μου, όσο και της οθόνης που υπάρχει μπροστά από κάθε μηχάνημα το οποίο καθοδηγεί και επεξηγεί τι πρέπει να κάνεις πως και ποιό είναι το αποτέλεσμα της κάθε άσκησης, ξεκίνησα να εφαρμόζω τη διαδικασία.


Αυτό που είναι πασιφανές από το πρώτο λεπτό, είναι πως το ασκησιολόγιο δεν διαφέρει και τόσο από αυτό που θα έκανα σε ένα παραδοσιακό γυμναστήριο. 

Η μοναδική αλλά ουσιαστική διαφορά ωστόσο, είναι πως με τη μέθοδο της ηλεκρομυοδιέγερσης και δη με την προσέγγιση του «EMS Training» δεν χρειάζεται να επωμίζεσαι επιπλέον βάρη και μπάρες που ενδέχεται να σε τραυματίσουν ή να επιβαρύνουν το σώμα σου. 

Αντίθετα, ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται το βάρος στο σώμα αλλάζει, φορώντας την ειδική αυτή φόρμα και ασκώντας πίεση εξωγενώς, κάνοντας παράλληλα και μια μορφή θεραπείας στη μέση και στα γόνατα που μπορεί να σε απαλλάξει ακόμα και από οποιοδήποτε πόνο.


Μάλιστα, είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ αλλάζοντας τις αντιστάσεις, ανάλογα με τη δύναμη και το βάρος μου, γυμνάζοντας ταυτόχρονα όλα τα μέρη του σώματος, κάτι το οποίο πέτυχα σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Τα 20 λεπτά πέρασαν γρήγορα και χωρίς ενοχλήσεις, πόνο ή δυσαρέσκεια, κάτι που συνήθως χαρακτηρίζει την παραμονή μου στο παραδοσιακό γυμναστήριο. 

Το εντυπωσιακό ειναι πως κατά τη διάρκεια των 20 αυτών λεπτών που διήρκησε η διαδικασία και η εκγύμνασή μου, κατάφερα, όπως επισήμανε και ο κύριος Μιχαήλ, να ενεργοποιήσω τους βαθύτερους μύες, γεγονός που οδηγεί στον καλύτερο εσωτερικό συγχρονισμό όλων των μυών του σώματος.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που μπορείς να πετύχεις σημαντικά αποτελέσματα ακόμα και από την πρώτη επίσκεψη.


Η προπόνηση EMS, εκτός του ότι βοηθά να χτίσεις το σώμα που θέλεις, σου επιτρέπει να το κάνεις σε 20 λεπτά, απαλλάσσοντάς σε από πόνους και τραυματισμούς.

Τα ίδια αποτελέσματα που προσφέρει η προπόνηση EMS, έρχονται μετά από πολλές ώρες και ενδεχόμενους τραυματισμούς σε ένα παραδοσιακό γυμναστήριο. 

Όπως με ενημέρωσε ο κατατοπιστικότατος και εξαιρετικός επαγγελματίας Παναγιώτης Μιχαήλ, κατά τη διάρκεια της προπόνησης EMS, το 90% των μυών ενεργοποιούνται διαδοχικά με κάθε σύσπαση.  Αποτέλεσμα; Πολύ πιο σημαντικά αποτελέσματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.


Διαβάστε επίσης: EMS TRAINING: Η νέα μέθοδος εκγύμνασης για κάθε τύπο σώματος


Επειδή είναι fitness freak, έχω υπάρξει τραυματίας, ένεκα του υπερβάλλοντος ζήλου ή της ανάγκης για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Με την προπόνηση με EMS, εκτός του ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τραυματισμούς και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά από την πρώτη επίσκεψη, προσφέρεται η  δυνατότητα να ξεπεράσει κάποιος τους τραυματισμούς ή άλλους χρόνιους πόνους στη μέση.

Η σπονδυλική στήλη γίνεται πιο σταθερή με την προπόνηση των μυών του πυρήνα γύρω από την κοιλιά και οι μυϊκές ανισορροπίες μπορούν να εξομαλυνθούν, με αποτέλεσμα ένα ισχυρότερο κορμό και ραχιαίων.


Η εμπειρία ήταν εξαιρετική και τα αποτελέσματα ορατά, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, από την πρώτη επίσκεψη. 

Μια 20λεπτη εξάσκηση -σε αυτό το σημείο, όλοι οι χρονοφοβικοί δακρύζουν από συγκίνηση και ικανοποίηση - σημαίνει 650 μυϊκές ομάδες που συσπώνανται ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων και των βαθέων σταθεροποιητών μυών.

Είναι περίπου όπως και σε μια φυσιολογική εκγύμναση στο γυμναστήριο, αλλά ισούται με 200 φορές πιο έντονη -  σε αυτό το σημείο, δακρύζουμε όλοι από χαρά και κάνουμε την εγγραφή μας άμεσα. 


Δοκιμάστε και εσείς εντελώς δωρεάν, την μοναδική εμπειρία προπόνησης με ηλεκρομυοδιέγερση, στο πρώτο ems studio που άνοιξε στη Λευκωσία το 2015 και αφεθείτε στην εμπειρία των επαγγελματιών γυμναστών που στελεχώνουν το χώρο.


Κάντε την κράτησή σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

σύνδεσμοι / πηγές

Κλείστε την πρώτη προπόνησή σας
δωρεάν
BOOK NOW

Το εμπορικό σήμα FAST FITNESS STUDIO 20 MINUTES EMS TRAINING είναι καταχωρημένο στο Μητρώο Ευρωπαϊκών Εμπορικών Σημάτων υπ’ αριθμό ‎016967838

Created by gravity.gr