Προγράμματα αποκατάστασης και διαχείρισης πόνου

Η ηλεκτρική διέγερση των μυών, γνωστή και ως νευρομυϊκή ηλεκτρική διέγερση (NMES), υπήρξε στον τομέα της φυσιοθεραπείας για πολλά χρόνια χάρη στην αποδεδειγμένη επιτυχία της.

Για όσους προσπαθούν να ξεπεράσουν τον οξύ ή χρόνιο τραυματισμό, η προπόνηση με EMS σε όλο το σώμα μπορεί να προσφέρει τα ίδια οφέλη με την παραδοσιακή φυσιοθεραπεία, όταν ενσωματώνεται ως μέρος ενός προσεκτικά διατυπωμένου προγράμματος που αποσκοπεί στη διευκόλυνση της αποκατάστασης και της ανάρρωσης.

Μερικές από τις πιο κοινές περιοχές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία σε άτομα όλων των ηλικιών περιλαμβάνουν το λαιμό, την πλάτη, τα γόνατα και τους αστραγάλους.

Η στοχευμένη προπόνηση των μυών και οι μυς γύρω από τις αρθρώσεις μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, δουλεύοντας ιδιαίτερα καλά στην ενίσχυση των εν τω βάθη μυών.

Ένα άλλο μοναδικό πλεονέκτημα του EMS όλου του σώματος είναι το ειδικό πρόγραμμα "χαλάρωσης σώματος", στο οποίο χρησιμοποιούνται διαφορετικές συχνότητες και παραμέτροι (παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται για τη φυσική θεραπεία) για την προώθηση της ανάρρωσης, με παρόμοιο τρόπο όπως ένα μασάζ.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής οδηγεί το 70% των ανθρώπων να παραπονιούνται, ότι  που πάσχουν από πόνους στην πλάτη και στη μέση, αποτέλεσμα της καθιστικής ζωής.

Διάφορες μελέτες απέδειξαν την αποτελεσματικότητα αυτής της μορφής προπόνησης τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία.

Η σπονδυλική στήλη γίνεται πιο σταθερή με την προπόνηση των μυών του πυρήνα γύρω από την κοιλιά και οι μυϊκές ανισορροπίες μπορούν να εξομαλυνθούν, με αποτέλεσμα ένα ισχυρότερο κορμό και ραχιαίων.

Οι στατιστικές του πόνου στην πλάτη περιλαμβάνουν:


  • Το 88% των ατόμων μειώθηκε δραματικά ο πόνος στην πλάτη τους. Η συχνότητα και η διάρκεια του πόνου μειώθηκαν κατά 80%.
  • Περισσότερο από το 40% των συμμετεχόντων παραπονέθηκε για συνεχή πόνο στην πλάτη κατά την έναρξη της μελέτης, έναντι μόλις 9% μετά από έξι εβδομάδες κατάρτισης.
  • Ο πόνος εξαλείφθηκε τελείως στο 44% των ασθενών με χρόνιες καταστάσεις πόνου.
  • Η διάρκεια του πόνου στην πλάτη που προκαλείται από την καθημερινή δραστηριότητα, όπως η βαριά ανύψωση, το περπάτημα, η κάμψη, η βαριά σωματική εργασία, οι ασχολίες, ο αθλητισμός, η οδήγηση ή η καθυστέρηση, βελτιώθηκαν έως και 30%.

Πηγές

Miha-BodyTec.com

** Μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Bayreuth (Boeckh-Behrens / Vatter 2003, Boeckh-Behrens / Walz / Niewöhner 2003, Boeckh-Behrens / Sebelefsky / Grützmacher 2002, Boeckh-Behrens / Stötzel / Benner 2003).


Στο FAST FITNESS STUDIO 20 MINUTES EMS TRAINING έχοντας εμπειρία 20.000 προπονήσεων σε ασκούμενους, με τη μέθοδο της ηλεκτρομυοδιέγερσης από το 2015, πιστεύουμε ότι αξιοποιούμε στο έπακρο κάθε προπόνηση και προσφέρουμε διαφορετικές επιλογές, προσαρμοσμένες απόλυτα με τις μοναδικές σας ανάγκες.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, παρέχουμε προπόνηση σε ομάδες EMS, προσωπική προπόνηση EMS και υπηρεσία προσωπικής προπόνησης EMS στον δικό σας χώρο.

Όλα υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία γυμναστή, πτυχιούχου ΤΕΦΑΑ και εμπειρία στο Personal Training, που ξέρει να σας δίνει κίνητρα καθώς εργάζεστε για την επίτευξη των στόχων σας.

Το Fast Fitness Studio εκτός από το πρώτο εξειδικευμένο στούντιο EMS στη Λευκωσία που λειτούργησε τον Μάρτιο του 2015, είναι το πρώτο αλλά και το μόνο μέχρι στιγμής, σε ολόκληρη την Κύπρο που λειτουργεί νομότυπα, έχοντας την σχετική άδεια λειτουργίας από τον ΚΟΑ, διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή προπόνηση και την υγεία των ασκουμένων των ασκουμένων.


Για να κάνετε κράτηση καλέστε μας στο 22666690 ή κλείστε μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας την πρώτη σας δωρεάν προπόνηση.

Κλείστε την πρώτη προπόνησή σας
δωρεάν
BOOK NOW
Created by gravity.gr